Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΑΣ!!!!!



Η σεξουαλική μας διάθεση καθορίζεται από την έκκριση, την σωστή λειτουργία και τα κατάλληλα επίπεδα των ορμονών του σεξ, δηλαδή, των ενδορφινών και των φερορμονών. Η παραγωγή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την σωστή, την ποιοτική διατροφή
Το θέμα των αφροδισιακών τροφίμων και φαγητών δεν είναι σύγχρονο. Από τα αρχαία ακόμα χρόνια αποτελούσε ένα ζήτημα που απασχολούσε τον άνθρωπο. Και αυτό συνέβαινε εξαιτίας της έμφυτης ανάγκης του να βελτιώσει την σεξουαλική του ικανότητα

Πρέπει όμως να τονίσουμε πως πέραν των δεδομένων για τα μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά, δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν επιστημονικά την αφροδισιακή δράση κάποιων τροφίμων.



ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Η σεξουαλική μας διάθεση καθορίζεται από την έκκριση, την σωστή λειτουργία και τα κατάλληλα επίπεδα των ορμονών του σεξ, δηλαδή, των ενδορφινών και των φερορμονών. Οι ουσίες αυτές είναι υπεύθυνες μεταξύ άλλων για την ψυχική ευφορία, καθώς και για την σεξουαλική μας διάθεση. Η παραγωγή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την σωστή, την ποιοτική διατροφή.

"ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ" ΤΡΟΦΙΜΑ

Όστρακα και μαλάκια: Είναι πλούσια σε αμινοξέα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών. Επίσης, αποτελούνται από ψευδάργυρο που, όπως προαναφέρθηκε, η έλλειψη του ευθύνεται για την ανδρική ανικανότητα, αλλά και βιταμίνη Β3 που συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού γεννητικού συστήματος.

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά και γενικότερα οι υδατάνθρακές βοηθούν στην έκκριση της σεροτονίνης. Πρόκειται για μια ουσία που βοηθά στην εκσπερμάτιση και στην καλή ποιότητα του σπέρματος.


Μπανάνα: Η θρεπτική αξία της μπανάνας είναι εκείνη που την κατατάσσει στα αφροδισιακά τρόφιμα, καθώς με την υψηλή περιεκτικότητα καλίου που περιέχει βοηθά στην καλή λειτουργία του μυϊκού και κυκλοφορικού συστήματος.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο θεωρείται από τα πλέον αφροδισιακά φρούτα. Προέρχεται από ένα δέντρο που ονομάζεται «δέντρο των όρχεων» και πιθανότατα από εκεί πήρε και την μεγάλη του φήμη. Το γεγονός είναι ότι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, και, άρα στην καλή αιμάτωση του ανδρικού γεννητικού συστήματος.

Ξηροί καρποί: Οι περισσότεροι ξηροί καρποί θεωρούνται αφροδισιακοί. Το γεγονός είναι ότι αποτελούνται από πολλά ιχνοστοιχεία που συντελούν στην παραγωγή των ορμονών, αλλά και από ψευδάργυρο που βοηθά στην επίλυση προβλημάτων ανδρικής ανικανότητας.

Μαϊντανός: Πιστεύεται ότι ο μαϊντανός αποτελεί διεγερτικό για τη μήτρα.

Φασκόμηλο: Έχει τονωτικές και διεγερτικές ικανότητες, επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και άρα βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση. Συχνά χρησιμοποιείται ως βοηθητικό της ανδρικής ανικανότητας και ως διεγερτικό σε άτομά με μειωμένη ερωτική διάθεση.

Σκόρδο: Το σκόρδο περιέχει αλιΐνη, ένα συστατικό που αυξάνει τη ροή του αίματος στα σεξουαλικά όργανα. Έτσι αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό βότανο στην αύξηση της libido. Αν και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε επιστημονικές αποδείξεις, εντούτοις μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το σκόρδο, το πιπέρι και τα κρεμμύδια εξαιτίας της καυτερής τους γεύσης ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος, οδηγούν σε υπεραιμία και εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Γλυκάνισο: Ένα από τα αρχαιότερα αφροδισιακά είναι το γλυκάνισο, αφού οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως η χρήση του στο μαγείρεμα και το πιπίλισμα των σπόρων του αυξάνει την επιθυμία. Περιέχει μια ουσία, την ανηθόλη, σε ποσοστό περίπου 80%, η οποία πιστεύεται ότι δίνει στο σώμα μια ξεχωριστή μυρωδιά και εμφανίζει ήπια οιστρογόνα δράση, δηλαδή αυξάνει την ερωτική επιθυμία.

Μέλι: Μόνο του ή μαζί με σουσάμι, το μέλι είχε τη φήμη εξαίσιου αφροδισιακού. Αποτελεί ένα τρόφιμο με μεγάλη θρεπτική αξία που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στο καρδιαγγειακό σύστημα, τον μεταβολισμό και την καταπολέμηση του άγχους.

Σοκολάτα: Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο. Το αφροδισιακό αυτό περιέχει ιχνοστοιχεία τα οποία δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης και έχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από κάθε άλλο αφροδισιακό. Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στην σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητα της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή σε υψηλά επίπεδα προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας, αλλά και φόβου. Λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Επίσης με την κατανάλωσή της απελευθερώνονται ενδορφίνες που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν την ψυχική και σεξουαλική διάθεση. Αρκετοί πιστεύουν, κυρίως οι γυναίκες ότι η σοκολάτα λειτουργεί και σαν υποκατάστατο του έρωτα. Οι καλύτεροι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε με τη σοκολάτα για να πετύχουμε την μέγιστη απόλαυση και διέγερση είναι οι ξηροί καρποί, οι φράουλες, η μπανάνα και η σαμπάνια.

Αλκοόλ: Η χρήση του οινοπνεύματος ως διεγερτικής ουσίας είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος. Στην ουσία το αλκοόλ ενισχύει μεν τη σεξουαλική επιθυμία αλλά ελαττώνει την απόδοση. Η επίδρασή του στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι ικανή να μειώσει το άγχος και τις αναστολές και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, γεγονός που συχνά μπορεί να ερμηνευθεί ως 'χαλαρή λίμπιντο'. Το βασικό πρόβλημα με τη χρήση του αλκοόλ ως αφροδισιακής ουσίας είναι ότι δεν είναι ευδιάκριτα τα όρια.

Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να τονίσουμε, πως πολλά από αυτά που αναφέρθηκαν αποτελούν ενδείξεις και όχι ασφαλή συμπεράσματα έγκυρων επιστημονικών ερευνών.
Το γεγονός είναι ότι αν θέλαμε να εξετάσουμε όλα τα τρόφιμα που θεωρούνται αφροδισιακά, θα βλέπαμε πως πρόκειται για λαχανικά και τρόφιμα πλούσια σε φυτοχημικές ενώσεις που αναμφισβήτητα ωφελούν ποικιλοτρόπως τον οργανισμό μας.

πηγή: enallaxnews.gr