Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου 2014

Το Μεσαιωνικό Ρόδο σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού θα πραγματοποιήσει για 6η χρονιά φέτος, το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου στις 29 Ιουνίου. Για πρώτη φορά ο κλάδος ανιχνευτών προσκόπων της περιφέρειας Δωδεκανήσου συμμετέχει πιλοτικά με 3 ομίλους εργασίας:

1) Όμιλος συντονισμού και νέων ιδεών για το παιχνίδι

2) Όμιλος έρευνας για το δράκο της Ρόδου με ερωτηματολόγιο για το παιχνίδι του δράκου, τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του μεσαιωνικού φεστιβάλ.

3) Όμιλος ξιφομαχίας, όπου θα ανοίξουν και το παιχνίδι με ένα μικρό θεατρικό.

Το παιχνίδι θα λάβει μέρος στην Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο όπου 24 ομάδες θα κληθούν να βρουν που κρύβεται ο θρυλικός Δράκος της Ρόδου.

Δημιουργείστε λοιπόν τη δική σας ομάδα 3 ατόμων και ακολουθείστε τις εντολές του Δρακολόγου για να μεταφερθείτε κι εσείς στη χώρα του Ιππότη Ντε Γκοζόν, να συναντήσετε μορφές του μεσαίωνα, να λύσετε γρίφους, και να εκπαιδευτείτε στην αντιμετώπιση των δράκων.

Σχεδιασμός: Θάνος Παπουρδάνος - Αντρέας Κακλιός
Επιμέλεια: Άννα Αχιολά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Την Κυριακή 29 Ιουνίου, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε μια μαγική διαδρομή στο χρόνο, να βιώσετε τον μεσαιωνικό τρόπο ζωής, να αποκωδικοποιήσετε μηνύματα, να βρείτε και να αντιμετωπίσετε τον θρυλικό Δράκο της Ρόδου!

Μέσα από αυτό το παιχνίδι σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, να επιδείξετε τις γνώσεις σας βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία παιχνιδιού, φαντασίας και ιστορίας ταυτοχρόνως.

Η κάθε ομάδα που θα πάρει μέρος θα αποτελείται από 3 άτομα, καθώς λέγεται πως ο Ιππότης Θεοδάτος Ντε Γκοζόν πήγε μαζί με δύο Σεργιέντες (βοηθούς) του για να αντιμετωπίσει το φονικό τέρας.

Ο νικητής θα μεταφερθεί με μεγαλοπρεπή πομπή, με μουσική και φωτιές στον Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού και θα χριστεί τιμητικά Extinctor Dragonis, παίρνοντας ένα μοναδικό έπαθλο. Οι δύο Σεργιέντες της ίδιας ομάδας θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα και σουβενίρ για να θυμούνται πάντα την μοναδική αυτή περιπετειώδη νίκη.

Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος νέοι και νέες από 18 έως 108 ετών και ανήλικοι από 16 ετών. Για τους ανήλικους φίλους μας που επιθυμούν να πάρουν μέρος, θα πρέπει να υπογράψει κηδεμόνας (ενώπιον των διοργανωτών) ή να τους συνοδεύει ενήλικο άτομο.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να στείλετε email: rhodes.dragon@gmail.com
(δηλώστε: ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο).

Έναρξη συμμετοχών 02 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00 Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 13 Ιουνίου 2014
Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος (24 ομάδες - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)!

----
.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Μια φορά κι έναν καιρό στη Μεσαιωνική Ρόδο, πριν από περίπου 670 χρόνια, υπήρχε ένα φοβερό τέρας που φώλιαζε στο περίφημο Μαλ Πάσο (=κακό πέρασμα, σημερινό Μόντε Σμιθ). Εξαφάνιζε κατ’ εξακολούθηση νεαρούς βοσκούς και γηραιότερους προσκυνητές και γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε Δράκος της Ρόδου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και μετά την αποτυχία πολλών ιπποτών να εξοντώσουν το δράκο, ο Μεγάλος Μάγιστρος, Helion de Villeneuve, απαγόρευσε με διάταγμα να περνά κανείς από το πέρασμα αυτό ή να αποπειράται να αντιμετωπίσει το δράκο. Όμως, ο ιππότης Θεοδάτος Ντε Γκοζόν, αψηφώντας την εντολή, αποσύρθηκε στο κάστρο του πατέρα του στην Γαλλία και εκπαίδευσε τον εαυτό του, τα σκυλιά και το άλογο του για την μάχη. Με ηρωισμό και τακτική, κατάφερε να εξοντώσει το τέρας και από τότε, το παλιό κακό πέρασμα ονομάστηκε Bell Paso (=καλό πέρασμα).
Ο Ντε Γκοζόν έγινε αμέσως ο ήρωας του λαού, ο οποίος με ζητωκραυγές τον έφερε στον Μεγάλο Μάγιστρο που αρχικά, παρά το επίτευγμα του, τον τιμώρησε γιατί παρενέβη το διάταγμα. Κατόπιν όμως πίεσης του πλήθους και των άλλων Ιπποτών, του έδωσε χάρη και μάλιστα τον προήγαγε σε ύπαρχο του νησιού. Μετά το θάνατο του Villeneuve, ο De Gozon χρίστηκε Μεγάλος Μάγιστρος της Νήσου Ρόδου εξαιτίας του ηρωικού του κατορθώματος.

Σήμερα, σώζεται η ταφόπλακα του θαρραλέου Ιππότη στο μουσείο του Κλουνί στη Γαλλία, όπου αναγράφεται: "Ο εξολοθρευτής του Δράκου" (Extinctor Dragonis)

Διαβάστε περισσότερα για το Δράκο της Ρόδου στην ιστοσελίδα μας:
http://www.medievalfestival.gr/GR/history.asp?Page=20

και στη σελίδα στο facebook αποκλειστικά για το παιχνίδι: https://www.facebook.com/topaixniditoudrakou

FACEBOOK EVENT